Fröknäcke
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl Solrosfrön
  • 10,5 dl Linfrön
  • 10,5 dl Pumpakärnor
  • 10,5 dl Sesamfrön
  • 12 dl Vetemjöl
  • 12 dl Kokande vatten
  • 10,5 dl Rapsolja
  • 11 krm Fint salt
  • 1 Flingsalt efter behagSätt ugnen på 150 grader, gärna varmluft. Blanda samman mjöl, 1 krm fint salt och alla frön/kärnor så allt blir jämt fördelat. Tillsätt oljan och det heta vattnet. Blanda till en "gröt" och tryck ut degen tunt på en plåt mellan två bakplåtspapper (hela plåten ska vara täckt när du är klar). Till sist men absolut inte minst... smula sönder flingsalt över brödet efter tycke och smak. Du kan med fördel skära/markera rutor i brödet med en vass kniv innan gräddningen, vilket sedan gör det lättare att bryta isär i fina bitar när det är klart. Det brukar bli ungefär 24 bitar. Grädda brödet i ca 40-45 min. Titta gärna in i ugnen efter 35 minuter så det inte bränns. Tänk på att brödet kommer att ha en ganska ljus gyllene färg när det är klart... alltså inte samma gul/bruna färg som när majsmjöl används.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.