4-6 dagar,
men det är inte svårt så prova! Om ni sätter igång surdegen idag (tisdag) kan ni dessutom njuta av hembakat surdegsbröd till helgen, och det är ju rätt trevligt .
1 msk
rågmjöl
2 msk
ljummet vatten
2 msk
rågmjöl
200 g
ljummet vatten
120 g
rågmjöl
1 tung
tegelstenslimpa
320 g
rågsurdeg (beredd dagen före baket, se ovan)
300 g
ljummet vatten
200 g
fullkornsdinkelmjöl
100 g
grahamsmjöl
100 g
rågmjöl
100 g
havregryn
50 g
linfrön
50 g
solrosfrön
50 g
pumpafrön
12 g
salt
1
päron (ca 70 g)
100 g
björnbär
Grädda
minuter
35 minuter
Ta ut brödet ur ugnen, lossa det från formen och lägg brödet på ett ugnsgaller med undersidan uppåt. Grädda brödet i ytterligare 5-10 minuter Brödet är klart när det låter ihåligt när man knackar på brödets undersida.
4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Halvera päronenoch ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Skär päronoch äpplen i bitar, blanda runt med socker och potatismjöl. Blanda sen ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
Torkade dem i ugnen med kanel och mapelsyrup. Det blev middag med efterföljande t. Så jag tog alla björnbär som fanns kvar i frysen från förra året och gjorde en supersmarrig sa
De här kexen kom till i hastigt mod när jag skulle göra små snittar med skagenröra och upptäckte att jag inte hade det skivade formbröd i frysen som jag var övertygad om att jag hade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.