Fröig surdegslimpa med päron och björnbär
Livsaptit
Livsaptit
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 dagar, men det är inte svårt så prova! Om ni sätter igång surdegen idag (tisdag) kan ni dessutom njuta av hembakat surdegsbröd till helgen, och det är ju rätt trevligt .
  • 1 msk rågmjöl
  • 2 msk ljummet vatten
  • 2 msk rågmjöl
  • 200 g ljummet vatten
  • 120 g rågmjöl
  • 1 tung tegelstenslimpa
  • 320 g rågsurdeg (beredd dagen före baket, se ovan)
  • 300 g ljummet vatten
  • 200 g fullkornsdinkelmjöl
  • 100 g grahamsmjöl
  • 100 g rågmjöl
  • 100 g havregryn
  • 50 g linfrön
  • 50 g solrosfrön
  • 50 g pumpafrön
  • 12 g salt
  • 1 päron (ca 70 g)
  • 100 g björnbär
  • Grädda
  • minuter
  • 35 minuter Ta ut brödet ur ugnen, lossa det från formen och lägg brödet på ett ugnsgaller med undersidan uppåt. Grädda brödet i ytterligare 5-10 minuter Brödet är klart när det låter ihåligt när man knackar på brödets undersida.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.