Fröbollar med dragonsås och klyftpotatis
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 Olja, salt & svartpeppar
  • 11 st gul lök
  • 12 dl solroskärnor
  • 11 st grönsaksbuljongtärning
  • 11 nypa svartpeppar
  • 13 dl överblivet kokt ris
  • 1 Olja att steka i
  • 12 dl växtbaserad grädde, tex. havregrädde
  • 11 msk dragon, torkad
  • 10.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 Olja att steka iSätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor, rör runt i olja, salt och peppar och lägg ut på en plåt eller ugnsfast form. Rosta i ugnen tills de är mjuka, ca 30 min. Gör under tiden fröbollarna. Skala och riv löken. Mixa solroskärnorna fint med en stavmixer eller blender. Smula sönder buljongtärningen och blanda ihop med peppar, det kokta riset och löken. Mixa risblandningen och solrossmulet till en smet med en stavmixer eller blender. Forma till ca 20 bollar och stek i lite olja på medelvärme tills de blivit gyllene. Skala och hacka löken till såsen. Stek i en panna eller kastrull i lite olja tills den mjuknar. Tillsätt grädde, dragon och buljongtärning och låt puttra några minuter. Servera fröbollarna med klyftpotatisen och såsen!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.