Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötternaoch den får lite sötma från den torkade frukten
Otroligt saftigt och god. Denna limpan som jag bakat däremot, den behåller jag hemma. Häll i en annan bunke följande ingredienser och blanda ordentligt
En kanongod och lättbakad limpa, eller det blir faktiskt två limpor. Tillsätt därefter resten av vattnet, morötterna, sirap, olja, salt, fröna och rågsikten
Lägg över i en skål och låt svalna. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram hasselnötter. 100 gram cashewnötter
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Förut brukade jag göra en granola med bovete, hirs, nötteroch frön och den är verkligen supergod. Granola är en sorts müsli som man torkar i ugnen så att den blir krispigare (och godare) än vanlig müsli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.