Musiken gjorde oss varma i både kroppochsjäl så det var verkligen värt resan över sundet. Efter receptet följer några bilder från Malmö och den föreläsning som Therese Renåker hade på restaurang In the Pink i torsdags
Som frilansande grafisk formgivare och illustratör kände hon att uppdragen sällan innehöll de element hon själv var mest passionerad av – mat, hållbarhet ochekologisk odling
Jag plockade fram ett gamla receptet i huvudet från Hotell Malmen i Stockholm där jag första gången tillagade denna fantastiska maträtt någongång i början av åttiotalet
Så möjligheterna är oändliga och om man inte har obegränsat med tid, så är det bara att fråga sig själv vad man vill ha ut av besöket och sen hålla sig till ett eller ett par områden
) Efterlängtade blender från Dualit, som jag gått och suktat efter sååååå länge. Från min son. Maria beställde menyn till gårdagens middag och hon ville också bli väckt på morgonen med en minitårta/maxicupcake
Ta bort fettet från buljongen och ta av skinnet på fågeln. liter vatten tills hönan är täckt. Skölj, skala och ansa soppgrönsaker och skär dem i tärningar
När familjen får bestämma blir det basmatiris till, när jag får bestämma blir det bulgur. Här kommer ett av mina bästa vardagsrecept, en enkel vardagsgryta med fläskschnitzel, paprika och champinjoner
Själv äter jag i grunden lakto/ovo-vegetariskt (dvs äter ägg och mjölkprodukter) men har mer och mer övergått till havrebaserat på mjölkfronten och köper uteslutande ekoägg
Så vi har blivit fullmatade med kunskap om hur viktig maten är för att bygga upp en hälsosam kropp, både vid middagsbord, under promenader och vid poolkanten
Fick den här rätten öppen Lasagne med spenat och mandelpesto av min väninna som gjort den från en kokbok (om jag vore din hemmafru) som hon lånat av mig som jag fått av en annan vän som var med på middagen och nu bjöd jag den till några andra vänner
Hade själv svårt att hitta ett gott och bra protein och vill därför tipsa om detta. Här kommer lite före/efter-bilder samt bilder från tävlingen (som jag och David tyvärr inte kunde åka till utan David skötte coachningen via telefon och mail)
I dag gör jag det i min Crock Pot så att det är klart när jag kommer från jobbet. Det lena, varma, vackra moset som bara ligger där i en driva och väntar på att spetsas till lite med stark senap
Jo, för när jag kom hem från USA i mitten av juni började jag t ex baka som jag aldrig bakat förr. Dock får det motsatt effekt vid för stort intag och liksom stagnerar sig i kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.