Frästkål. Strimla kålenoch fräs i rikligt med smör i en stekpanna på hög värme några minuter. Jag skulle nog inte rekommendera att göta lunchlådor medkålen (men jag har ej testat så ska inte säga det säkert) men jag får för mig att det goda med det hela är att vitkålen bara fräses snabbt i panna så att den behåller spänsten
Jag älskar det italienska köket med alla örtkryddor, parmesan, mozarella, oliver och goda oljor. Skölj av och torka skivorna med en ren handduk eller hushållspapper
Blanda ner tomater, salami, avrunna kronärtskockor, oliver, och citronskal. 11/2 tsk örtsaltKoka pastan enligt anvisning på paketet och låt den svalna. 1Skär tomaterna i bitar och salamin i ganska breda strimlor. 1Skär mozzarellan i skivor och tillsätt dem till salladen. 1Kör basilikablad, crème fraiche, olivolja och örtsalt till en sås i en mixer
Klassisk Wienerschnitzel brukar oftast lagas på kalvinnanlår som bankas ut tunt, tunt, paneras, steks och sedan serveras med citron, ansjovis och kapris
Alla smaker blir samlade på ett och samma ställe, och du sparar disk på kuppen. Anklår medkål, äpple och lök med smak av apelsinAllt i en form – det är ett oerhört smidigt sätt att laga mat på en vanlig vardag
Lägg hälften av smeten i en liten serveringsskål, resten ska användas till kycklingen. Servera nudelsalladen tillsammans medkycklingspettenoch den färska smakrika sataysåsen
Kycklingspettoch wokade grönsaker mednudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.