Frölimpa
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 g jäst
  • 11.5 dl kallt vatten
  • 13.5 dl naturell yoghurt
  • 11.5 tsk salt
  • 12 tsk honung
  • 18 dl vetemjöl
  • 10.7 dl pumpakärna
  • 10.7 dl solrosfrön
  • 10.7 dl linfrön1 Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, salt och honung. Tillsätt mjöl och frön under omrörning. 2 Arbeta ihop degen och lägg den i en insmord brödform (ca 1 ½ liter). Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 8 timmar, eller under natten. 3 Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 98°. Lyft direkt ur formen och låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.