Vem klara sig utan ett gott fröknäcke idag. ett recept för något år sedan som innehöll vetemjöl. det genast på av undertecknad som bytte ut det mot kokosnötsmjöl,
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Jag äter mitt fröknäcke gärna med en tjock skiva brieost på men det är gott att äta med bara lite bregott på också
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Fröknäcke 1 plåt. Så lätta och så spröda knäcke, med en insats på ca 2 min (+40 min i ugn) och så har du dina hemgjorda knäckebröd redo för veckans frukost
Det går att hitta hur många recept som helst på nätetnär man letar på fröknäcke. Jag har plockat ingredienser från flera olika recept till mitt knäckebröd och det är så gott, riktigt beroendeframkallande
Blanda sedan i sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor, majsmjöl, salt, (ev. 1 dl majsmjöl. 1 dl majsmjöl. När mamma fyllde 50 år tidigare i höst fick hon bland annat ett paket med lite diverse matsaker av våra grannar varav dessa kex var en av komponenterna
Jag ledsnar aldrig på det här fantastiskt goda fröknäcket. 1 plåt2 dl majsmjöl1/4 dl linfrön3/4 dl pumpafrön0,5 dl sesamfrön0,5 dl solrosfrön 0,5 dl rapsolja0,5 tsk salt2 dl kokande vattenLite flingsalt att strö överSätt ugnen på 150 grader. 2 dl majsmjöl
Det skall inte vara segt utan ha blivit riktigt krispigt och gott. Idag bakar jag fröknäckebröd som är supergott, receptet är hämtat från Birgitta Höglunds mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.