E-postSkriv utPinterestGillaGilla Laddar. Häll mjölken i en kastrull och värm till 35-37°. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 3-4 mm tjocklek och stansa ut rundlar. Baka tekakorna mitt i ugnen i 225° i 6-8 minuter tills de fått fin färg
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskernknäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Knäckebrödet ska vara kripsigt när det är klart - dock stelnar det lite till när det svalnar. Internet svämmer ju nästan över med olika recept på fröknäcke - vilket kanske inte är så märkligt, efter som det är så fantastiskt gott
1- 2 tsk stött kummin. 6-8 dl ljus mjölmix. Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 2-3 mm tjocka. Grädda på bakplåtspapper, mitt i ugnen (225 grader) i ca 8-10 minuter. 1- 2 tsk stött kummin. 6-8 dl ljus mjölmix. Dela degen i 16 bitar Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 2-3 mm tjocka
Hela sommaren har jag knaprat dessa goda fröknäckebitar med havssalt på - både till teet med en god getost på eller som något chrunchigt till salladen - helt enkelt supergott och vanebildande
Dessa måste du testa. Dom är sköra, doftande, sunda och snygga. ) Häromdagen hjälpte dom mig att piffa lyxfrukost, då blev dom nämligen pyntade med egen skagenröra på räkor, rödlök, rom, creme fraiche och avokado
Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön. Låt torka till en stund i rumstemperatur - kanske en halvtimme eller lite mer - skåra i önskad storlek, och grädda sedan knäcket
Igår tog jag mig för att baka glutenfrittfröknäcke igen eftersom förråden började sina. Det säger jag visst varje gång jag bakar ett nytt fröknäcke, men jag tror bestämt det är lite extra sant den här gången
Jag tycker att det är viktigt att knäckebrödet är riktigt nyttigt och det är verkligen det här. Knäckebrödet behöver torka på sin plåt eller på ett galler i ca en vecka innan det har fått den rätta konsistensen
Här nedanför kan du läsa lite intressant fakta om de olika fröna jag använde mig av i knäckebrödet. Fröknäcke - nyttigt, glutenfritt och lite smått beroendeframkallande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.