Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Smält chokladen och doppa biskvierna. Rulla små bollar och lägg på plåt, platta sedan till dem lite. Vispa smöret vitt och tillsätt sedan saffran, flor- och vaniljsocker
Har redan börjat tänka till kring sonens student nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Smält chokladen och doppa biskvierna. Rulla små bollar och lägg på plåt, platta sedan till dem lite. Vispa smöret vitt och tillsätt sedan saffran, flor- och vaniljsocker
Recepet kommer från Jennys matblogg. Den är glutenfri – men definitivt inte kalorifri. Snickerscheesecaken som min svärdotter gjorde till dopfesten vill fler baka förstår jag, så här kommer receptet
Strödde lite citrontimjan över och sedan var den klar att njuta av. Jag gick inte efter några mått utan rullade mindre bollar av den risotto som var kvar
Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggen genast lite roligare
Om det nu råkade bli lite palt över så går det alldeles utmärkt att steka den dagen efter, tillsammans med det överblivna fläsket (om det blev nåt över)
Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Skulle ha gäster där någon inte tålde gluten och en annan inte laktos så det blev ju lite huvudbry för en annan som inte tänker på det annars
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.