Ceviche är ursprungligen en fiskrättfrån Peru som görs på färsk fisk som kan varieras (efter utbud eller tycke och smak) och som marineras i en citrussyrlig lag och kryddas med koriander
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Spola med kallt vatten så att kokningen avstannar och skär varje sparris i tre bitar. Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch
Ibland vill man bara ha något fräscht till frukost. Gärna snabbt och enkelt. Här kommer ett recept på en enkel smoothie som är storfavorit hemma hos oss
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Ta bort kärnorna från chilifrukten - om du inte vill ha riktigt hett förstås. Marinaden påminner lite om ceviche men här är det avokado som ska i och inte fisk
curry och vitlöksbröd (M fyller år har valt,vi sköt på den från förra veckan). Ugnspannkaka med korv. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Tillsätt oljan i en tunn strålemedan du vispar. Smaka av med citronsaft och kryddor. Dra bort från värmen och låt sparrisen eftersteka någon minut i pannan
Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.