Tro, hopp och kärlek - ett förhållande i smaker med enkla medel. Det kom ett rejält lass med gula kantareller till oss för några veckor sedan, så mycket så att vifick stoppa i frysen
Av någon outgrundliganledningfinns det inte med på min mentala vad-fan-ska-vi-äta-lista. Remsan frågade sig för ett tag sedan hur många omeletter hon har ätitisina da’r egentligen
möjligheter. Lammkotletter med ugnsrostad potatis och grönsaker som fanns i kylen (morötter, fänkål och lök) samt vitlök, salt och svartpeppar, supergott
E-post (Adressen lämnas aldrig ut). RECEPT- CHOKLADKOLATÄCKE. Nu är det ju verkligen vår iluften, så man blir ju så sugen på att börja plantera och fixa och dona
Utrustning. Smöra formarna, klä sedan botten i varje form med en rund utklippt bakplåtspappers bit. Sikta samman mjöl, kakaopulver, bikarbonat, bakpulver och salt
Skär bort lite av degen i kortändarna så att du har ungefär fem cm på varje sida - det beror lite på hur lång dinköttbit är hur mycket du behöver skära bort
Håll ringeniluften och snurra de i lufetn en litenbiti taget så de blirlite längre, därefter delar du sönder den på ett ställe och snurrar degen som en kanelbulle fast större
En underbart god juice som är full av nyttigheter. Jag dricker den oftast som mellanmål med lite nötter, en mörk chokladbit eller en god smörgås, men det går förstås lika bra på morgonen eller till maten
Luften är fri. -) Om du köper kyld smördeg i ett enda större ark, dela upp i lagom stora fyrkanter som är tillräckligt stora för att gå upp lite över kanten på de formar du använder
Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvissointetillovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka
Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Det är en vanlig kaka i mellanöstern som man äter tillEid och till vardags
Ja vad skall man säga när man sitter och titta ut över takåsarna, när luften är krispig och himlen är kristallklarsamtidigt som hela lägen luktar stekt fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.