Att det sen var ett två-dygns-projekt att få luck-helvetena att passa med nya kyl o frysskåp är en annan historia och många svordomar senare, men nu är dom på plats
Vitlöksbröd är aldrig fel. Men mäktig. Mannen från Finnö, sa att det var gottmed potatisgratäng till och att jag skulle skära köttet i ganska tunna skivor
Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Gorgonzola, Roquefort, Stilton. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
men det är ju bara roligt. Jag som gillar att prova nytt provbakade och kan bara hålla med. Täck med folie den sista delen av gräddningen om bröden håller på att bli för mörka
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Låt gärna smeten stå och dra några timmar eller över natt så blir näringsämnena mer lättillgängliga, men om du har bråttom så funkar det att bara låta den stå ochgotta till sig någon timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.