Formbakad fläskytterfilé med lingon- och gräddsås
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • fläskytterfilé (urbenad kotlettrad)
  • 1 salt
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 1 vispgrädde
  • 1 rårörda lingon
  • 1 koncentrerad kalvfond
  • 1 kinesisk soja
  • 1 brysselkål
  • 1 smör
  • 1 salt och nymalen svartpeppar
  • 1 kokt potatis
  • 1 svartvinbärs- eller annan gelé1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet, salta och peppra. Lägg det i en brödform på 1,5-2 liter – det ska vara ganska trångt.2. Blanda grädde, lingon, fond och soja. Häll såsen i formen, se till så den kommer in under och vid sidorna. Baka mitt i ugnen till ca 70° innertemp, det tar ungefär 1,5 timme.3. Ansa och koka brysselkålen nätt mjuk. Halvera dem och bryn i smör, krydda.4. Ta upp köttet, skär i tunna skivor och lägg upp på brysselkålen. Vispa ihop såsen, smaka ev av och servera med kött och tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.