1 salt
och pepparSåser markerade i fet stil.1. Förvärm oljan i fonduegrytan på spisen till 180°. Häll inte i mer olja än en tredjedel av grytans volym vilket motsvarar ca 7-8 cm olja från botten. Lägg upp kött, champinjoner och kronärtskocka på ett serveringsfat. Placera fonduegrytan över värmaren och kontrollera att oljan inte blir för varm.
2. Koka
samman vitvinsvinäger, vatten, vitpepparkorn, persiljestjälkar och schalottenlök tills hälften återstår. Sila blandningen och rör samman med äggulorna. Värm under omrörning tills gulorna tjocknat till en trög slät kräm. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret, droppvis till en början och under kraftig omrörning tills allt smör blandats med äggkrämen.3. Blanda hälften av såsen med dragon till en bearnaise och den andra hälften med tomatpuré till en choronsås.4. Mixa persilja, basilika, citronsaft, 1 av vitlöksklyftorna, sardeller, kapris och olivolja till en salsa verde.5. Rosta tomater och paprika till sofriton i ugnen cirka 20 minuter på 150°. Svetta lök, chili och vitlök i olivolja i en stekpanna. Häll i ugnsrostet och låt sjuda tillsammans med balsamvinäger och eventuellt lite socker tills du fått en fast sås. 6. Mixa såsen slät och toppa med strimlad basilika. Smaka av såserna med salt och peppar och flottyrstek kött, svamp och grönsaker till önskad innertemperatur i oljan. 7. Servera med pommes frites, om du vill ha en matigare rätt, och generöst med sås.
I morse såg vår dotter fonduegrytan i ett skåp och undrade vad det var för spännande pryl, så vi bestämde oss för att det fick bli fondue till midag idag
Koka upp buljongen med alla ingredienserna i fonduegrytan. Fondue- buljong. 500 g fläskfile 500 g oxfilé Marinad till fläskfilén ½ dl rapsolja ½ dl soja ½ dl vinäger, rödvin ½ tsk svartpeppar 2 vitlöksklyftor, pressade Marinad till oxfilén 1 dl rapsolja 1/4 dl rödvinsvinäger ½ dl soja Svartpeppar ( 3/4 tsk) Tomatpuré ( 1/4 dl) ½ msk paprikapulver Fondue- buljong 1 liter oxbuljong 1 dl rött vin 3 msk soja 8 kryddpeppar, hel 8 svartpeppar, hel 1 lagerblad Glöm inte att du behöver Rödsprit (för lågan under grytan) Tillbehörs-förslag Potatiskroketter Stor blandad sallad Kalla såser ( 4 - 5 sorter)
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i fonduegrytan tillsammans med vispgrädden. Ringla försiktigt kolasåsen över den vita chokladfonduen och servera med färsk frukt och kakor att doppa
F. ö. r. a. h. e. l. g. n. d. v. i. m. t. o. ä. V. p. s. å. b. j. u. f. D. ,. A. c. k. y. E. z. S. P. B. I. 2. 1. G. M. x. C. R. 4. -. 3. ½. q. K. H. ). m r. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.