Ingredienser Portioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg ner dillen och kräftorna, rör runt och smaka av med salt. Sila bort citronvattnet från grönsakerna (sila gärna ner det i en burk och spara i kylen för att använda en annan gång)
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
Servera torsken tillsammans med rostade grönsakeroch pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
Lägg det ovanpå grönsakerna,saltaoch peppra. Klicka på smöret och strö över klippt dill. Vik ihop till paket tätt och lägg i en ugnsfast form (ifall det läcker)
Servera torsken tillsammans med rostade grönsakeroch pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
Skala och tärna potatisarna och stek dem i stekpanna med lite salt tills de har blivit mjuka. Marinera kycklingfilén i lite soja, olivolja, vitvinsvinäger, grönsaksfond och en hackad vitlöksklyfta
Sillahallens torskryggmed bacon och gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Du kan göra den tillhörande salladen mer mättande om du vill, och lägga till ytterligare grönsaker, eller kanske t o m potatis, men den här gången blev det lite lightvariant hos oss
Grönsakeroch Sallad,. Jag pepprade och saltade, samt ringlade över rikligt med smör över dem. Torskryggen i portionsbitar, så många man behöver, lade jag ovanpå de gröna bönorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.