4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera direkt meddippsåsen. Späd ev med vatten. 1 Lägg kycklingvingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera, gärna över natten. 2 Häll alla ingredienser till dippsåsen i en kastrull. 900 g kycklingvingar. 2 röda chili, finhackade (med kärnor)
O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Kycklingmed nudlar i starksås är bland det godaste som finns och blir så mycket smakrikare än på restaurang när man kan välja själv vad man vill ha i och inte
Servera med ris och resterande sås. Skär kycklingen i mindre bitar. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Supergod kyckling i krämig såsmed soltorkade tomater. Lägg kyckling innerfilerna i en ugnssäker form. Såsen är väldigt smakrik och den var riktig god ihop med ris och sallad
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kycklingmed sötsur sås
Nu var det ett tag sen jag gjorde något medkycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.