Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar. Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag
Vi svenskar är ofantligt fokuserade på att mat inte får kosta något. Jag älskar bra mat. Följaktligen tycker jag också väldigt, väldigt illa om dålig mat
Nyttig chokladmousse. Agnes har hittat på att vi ska hålla oss sockerfria maj ut. Hmmmjaaaaeeh. Vi hakar på och så får vi väl se vart det hamnar till slut
Oj vad helgen har gått snabbt. I fredags var jag och några vänner på en indisk restaurang på söder i Stockholm som heter Indian Garden och ligger på Västgötagatan 18
Det verkar som om jag inte kan göra flera saker samtidigt nuförtiden. . Har haft fullt upp med ett projekt på sistone, och ingen, ingen tid till bloggen - har saknat er
Hej där vänner. Idag kom jag hem från en låååång veckas fantastiska äventyr i Asien där jag varit för att scouta vad som händer i östanland på vegofronten
Hur var det möjligt, att hon helt hade glömt bort vad hon skrivit för bara en och en halvtimme sedan, något som hon i den situationen verkligen borde ha varit fokuserad på att minnas
Satt precis och kollade i kalendern. det är snart bara 6 veckor kvar till midsommar. Varför måste vintern kännas så lång, mörk och kall medan våren bara flyger förbi
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Kladdig kladdkaka – gör så här. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig
Rakott krumpli med enkel sallad till. Här följer ännu ett hederligt ungerskt recept som Floras mamma hjälpte till att göra tillsammans med Freja häromdagen
Det fick barnen nerlugnade och fokuserade på annat än att riva huset och vi fick god mat på bordet. Superlativen haglade runt matbordet i söndags efter att vi testat Matplatsens grönpepparsås gjorda på just inlagd grönpeppar och rödvin bl a
Kunde inte riktigt sova inatt så jag gick upp ganska tidigt imorse och började pyssla. Först körde jag såklart min morgoncardio men hade inte lust att stå och trampa 1 timme i långsamt tempo (1 timme är det jag kör just nu för att hålla formen till Fitnessfestivalen, sedan kommer jag minska för att kunna fokusera mer på styrkan i gymmet) så imorse körde jag intervaller på trappmaskinen istället och de såg ut som följer
Ett lite större mellanmål till Freja 3,5 år, rågkex med. jordnötssmör, cashewnötter, torkade tranbär och smoothieKänner ni igen situationen - barnen är griniga och hänger kring benen på en när man försöker göra middag en vardagskväll, tjut och gnäll gör att det tar ännu längre att laga mat och allt känns eländigt
Jag har tidigare nämnt att jag går på en sockeravvänjning eller sockerdetox. Det innebär att jag försöker bli av med sötsuget och själva beteendet i att äta söta saker
Det är elegant med fokuserad frukt. Långfredagsvildsvinsstek hade varit ett legendariskt ord på wordfeud men här är det vad som ska ätas idag på Långfredagen
Först och främst. Den här rätten äter man inte med ögat. Det är smakerna man ska fokusera på. Såsen med kokosmjölk, kryddfräst gul lök, lime och chili får en riktigt obehaglig färg av garam masala, indisk kryddblandning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.