Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Jag valde att toppa mina med torkad timjanochflingsalt, det är helt efter tycke och smak. Jag kavlade ut tunna kakor och sedan stansade jag ut små kakor med ett glas men du kan göra större knäckebröd om du vill
Jag valde att smaksätta mitt medtimjanochflingsalt. Det blir riktigt, riktigt gott och smakar ljuvligt när man doppar det i lite olivolja kryddat med salt och peppar
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner med bacon och smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Pensla foccacianmed olivolja och strö över flingsaltoch färsk rosmarin. Peta ner det du har hemma eller ha den a la naturelle med lite flingsaltoch örter på
Strö även över rosmarin och lite flingsaltoch pensla brödet med olivolja. Foccaciamed oliver och rosmarin är ett saftigt och smakrikt bröd fylld med oliver och toppat med salt och rosmarin
Svartpeppar och vitlöksgnuggad rostas - en receptidé Mortla svartpepparkorn medflingsalt. Crudité gjorde jag genom att helt enkelt skiva rå brysselkål mycket tunnt, och snabbt marinera den i lite citronsaft och en aning flingsalt
Toppa Foccacianmed lite tomatsås, pesto, oliver och soltorkade tomater, strö över smulad oregano. Jag tycker inte en äkta Foccacia ska bakas i en bakplåt och varje ruta se lika stor ut utan de
Smaka av och servera till ris med en god sallad. Bryn på medelhög temperatur. Håll över kycklingen i en kastrull, tillsätt grädde, vatten, buljong, timjan, dijonsenap och pressade vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.