1 bröd 25 g jäst 2 1/2 dl vatten 6 - 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 400 g) 1/2 tsk salt 1/2 dl olivolja 1 msk havssalt 2 kvistar rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Focacciamedrosmarin och halvtorkade tomaterDu behöver. olja att pensla med. färsk rosmarin. Pensla focaccianmed olivolja, strö flingsalt och färsk rosmarin över och tryck ner halvtorkade tomater lite här och där i degen
Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
rosmarinfocaccia,. Den här focaccian bakade jag när vi var på Gotland och vi åt den till vår middag på söndagen och den blev god och nästan allt tog slut samma kväll
Täck med bakduk. Ett härligt knaprigt rosmarinbröd. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Ringla olivolja över degen och fördela rosmarin och salt över
Olja en ugnspanna och pressa ut degen, tryck ner tomater, oliver och strö över rosmarin. 5 dl vatten3 msk olivolja1/2 paket jäst1 tsk salt2 tsk socker12 dl vetemjöl cirka+några msk olivoljanågra msk rosmarin1 ask körsbärstomateren näve oliverflingsalt(gott vore också lök)Blanda fingerljummet vatten med jäst, salt, socker och olja, rör ut vetemjölet, låt jäsa 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.