Och så bakade jag focaccia till det. Det enda jag ändrar är att jag steker löken mjuk innan jag toppar brödet med den, på så vis undviker jag att den bränns, och så blir den mjuk och söt i stället
Strö över halvor av rödlöksringarnaoch tryck ner dem med fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med den smaksatta olja och strö över flingsalt
Oliv- ochfänkålsfocaccia. Focaccia, grundrecept. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål och så att oliverna ochfänkålen trycks ner i degen, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
I helgen åt vi stekt torskryggfilé med rödbetor, gulbetor, fänkål, rödlökoch aïoli. Fisken rimmades i salt och stektes sedan i olja och rikligt med smör
Tror faktiskt inte att varken köttet eller den bakade rödlöken skulle ha smakat bättre med sås. I lördags på landet gick jag "all in" med kött, potatis och tillbehör
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focacciamed soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis är en av de äldsta läkeväxter och används också flitigt inom naturmedicinen
Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig. Olja en långpanna med olivolja. Till sätt olja, salt och de båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig, men ganska lös deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.