Det tar ju ett tag att baka bröd men med detta bröd så är det värt det. Det är inte speciellt krångligt heller och räcker till hela familjen och delar av släkten, om man nu vill dela med sig vill säga…
Mitt andra tips inför kräftskivan är focacciamed smak av tomat och basilika. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 1 1/2–2 cm tjock. Tryck 20–24 hål i degen med pekfingret
Blanda med jästen och rör runt tills den löst sig. Lägg dom på varsin ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck med fingrarna så att det blir gropar i degen och strö över flingsalt
Brödet serveras då oftast tillsammans med god olivolja och några droppar av den klassiska balsamvinägern från Modena och då gärna den krämiga varianten
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focacciamed soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Ett uppskattat festbröd som tillsammans med lite kallskuret blir en hel liten italiensk måltid. Blanda ut jästen i det ljumnaa vattnet, tillsätt resten av ingredienserna med saltet sist
Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig. Olja en långpanna med olivolja. Tryck ut den med oljad hand, så att degen täcker hela långpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.