Servera med ost/jalapeno-tortillas som du stekt i torr panna. 1-2 vitlöksklyftor. 4-5 dl vatten. 0,5-1 gul paprika. Häll över tomat, vatten å buljongtärning - låt puttra i 10-15 minuter. 1-2 vitlöksklyftor 400 gram passerade tomater. 2 grönsaksbuljongtärningar 4-5 dl vatten. 0,5-1 gul paprika
Brödet serveras då oftast tillsammans med god olivolja och några droppar av den klassiska balsamvinägern från Modena och då gärna den krämiga varianten
Lätt att göra med ett bra resultat - sånt gillar jag. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter
Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i. Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in
2-3 msk rosenvatten. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med lite av sockret. Värm mjölken i en kastrull till kokpunkten tillsammans med saffran och rosenvatten
In i ugnen och efter några minuter fylls rummet av doften från ljuvligt bröd. Men denna gång fick jag lite drivkraft från de nya mjöler jag fått testa från Ramlösa Kvarn
Receptet på det här fina, rustika brödet kommer från Jim Lahey på Sullivan Street Bakery. Det hålls ihop fint samtidigt som det får skorpa runt hela brödet
Låt brödet svalna på galler. Arbeta samman degen och låt den jäsa 1-1½ timme i rumsvärme (eller väl täckt i kylskåpet över natten). Grädda den först i 260 grader i 10 minuter, sänk sedan värmen till 180 grader och grädda brödet i 30 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.