Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig
Ansa paprikorna och hacka dem. Hacka löken och bryn den med färsen och hackad rökt skinka. Häll i krossade tomater, ananasbitar, hackad paprika, pressad vitlök, kryddor och salt
Jag och mannen tänkte passa på spela lite, för har ju hela helgen och nästa vecka att ta hand om hemmet nu när kopporna härjar, men ack så skönt de kan få vara hemma bara
Men den som vill hålla nere på kalorierna (det blir gott ändå. Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Enkel fiskgratäng4 portioner400 g vit fiskfilé (t ex kolja)4 tsk smör3 msk vetemjöl4 dl lättmjölk1 tsk salt1 krm vitpeppar1/2 dl hackad dill50 g riven lagrad ostSätt ugnen på 225 grader. Låt såsen koka på svag värme 3-5 minuter
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.