Blanda riven vit choklad och kardemumma medkesellan. För visst är det så att att vit choklad ihop medbär/frukt är något av det godaste man kan få som efterrätt
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinblad och vit choklad. Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. 100g vit choklad. Om du har frysta hallon, tina dessa och blanda sedan runt med cirka 2 tsk strösocker och 1-2 tsk limejuice. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen. 100g vit choklad
Vispa ägg och strösocker fluffigt i en stor skål. RULLTÅRTA MEDBÄR,LEMONCURD OCH VIT CHOKLAD. Den sprack lite när den rullades ihop men det räddade hon snyggt med att dekorera över med florsocker, jordgubbar och lite choklad
Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner mjölblandningen i äggvispet. Vit chokladsås. Servera helst muffinsen varma och häll den vita chokladsåsen över
Toppa med färska bär och florsocker. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vit choklad. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. 100 g vit choklad. 200 g färska bär, t ex blåbär och hallon
Mixa ihop samtliga ingredienser till degen i en matberedare med kniv. Blanda kanel, socker och en droppe röd karamellfärg till toppingen (jag gör detta redan nu, så att det hinner torka medan jag bakar)
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt, pösigt och fluffigt. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitaminer och mineraler
Vit chokladganache150 g vit choklad 0,5 vaniljstång, märgen 7,5 g honung 150 g vispgrädde (40%) [1,5 dl]. 1Sylt75 g björnbär [1,1 dl] 75 g hallon [1,1 dl] 90 g strösocker [1 dl] 15 g citronsaft, färsk [1 msk]. 1Botten2 äggulor 18 g strösocker [1,3 msk] 2 äggvitor 30 g strösocker [2,25 msk] 0,5 vaniljstång, märgen ca 1 krm salt 30 g vetemjöl [0,5 dl] 25 g majsstärkelse [0,55 dl] 2 g bakpulver [0,4 tsk] ca 1 krm salt 25 g vispgrädde, 40% [0,25 dl] florsocker. 1Dekoration färska bär
Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vit choklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis med färska bär
pannacotta medvit choklad och en massa härliga bär, kvällens efterrätt. Har gjort denna förut men då bara med passionsfruktskärnor som topping men blev så inspirerad av våra vänner med rådjurskidet som vi hälsade på för några helger sedan då hon toppat med allehanda bär att jag tänkte att det ska jag göra
Blanda ner kesellan. Åsa bjöd på den i USA - vet inte om jag fick med allt, men i min var det sallad i olika varianter, jordgubbar, persikor o valnötter o en massa annat gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.