Så fluffiga och med en smak av apelsin och vanilj, ringla över lönnsirap, servera med glass eller nutella, ja ni hör ju, det kan ju inte bli annat än supergott
Blanda gulorna med ricotta och mjölk. Ricottapancakes8 st3 ägg250 g ricotta2,5 dl mjölk2,5 dl vetemjöl1/2 tsk salt1 msk socker1 tsk bakpulverDela upp äggen i gulor och vitor. 250 g ricotta
Nu blir det Leilas ricottapancakes. Blanda ricottaost, mjölk och äggulor i en bunke. )Grundrecept - 8 pancakes3 ägg250g ricottaost2 1/2 dl mjölk 3%2 1/2 dl Lailas gula mjölmix1 tsk bakpulver1 nypa saltSmör till gräddningLönnsirap, färska bär och vaniljglass till serveringSeparera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitaorna). Jag tror att det blev nästan 16 stycken pancakes. 250g ricottaost
De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Dessa tekakor blev verkligen fluffiga. För att baka 20 st fluffiga tekakor behöver du50 gr jäst5 dl fingervarm mjölk (37 grader)3 msk sirap1 äggula13-14 dl vetemjöl special200 gr rumsvarmt smör1 tsk saltGör så härLös upp jästen i den fingervarma mjölken
Får du överblivna äggvitor. Jag brukar får det bl. a. när jag gjort egen majonäs. Eftersom att det inte går så bra att göra sockerfria maränger med äggvitorna så kom jag på att använda dem i pannkakor
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Smält smöret, blanda med mjölken och häll i det också
Blir inte alls så mycket bakande just nu, har tappat sugen lite därför blir det inte så mycket inlägg just nu, sedan så kan jag ju inte baka bara för att ha något att lägga in i bloggen, det skall ju ätas upp också J, funderar ibland på att starta en matblogg istället, fast det är så svårt att fotografera mat tycker jag, så att det ser gott ut menar jag och då funderar jag ju på om jag isåfall skall starta en helt ny blogg, där jag blandar mat och bakning
Dessa fluffiga bananpannkakor blev en perfekt lunch efter en härlig löptur i skogen. Denna gång toppade vi dem med sojagrädde, bananskivor, hallon,kokos och överringlat med lite agave sirap, delicious
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.