Bottnarna blev fluffiga och smakade precis som när man köper tårta på konditori och fyllningarna blev väldigt lyckade också, både den med hallon och blåbär och den med vit choklad och citron
Det blir en trippel chokladmoussetårta på browniebotten. Nu är min nyårstårta näst intill färdig. Jag älskar choklad, och kände för att göra en moussetårta denna gången
Vispa grädden fluffig, men inte för hård för då får du en grynig konsistens på moussen. Förra fredagen hade jag med fika och hade bland annat gjort den här smarriga chokladmoussetårtan
Chokladmoussetårtamed mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. En tårta som passar perfekt att göra dagen innan och ta fram precis innan den ska serveras
Spacklad medFluffig marängfrosting och en liten ros i sugarpaste som dekoration. Hade länge velat prova marängfrosting så det passade utmärkt att slänga ihop och täcka tårtanmed
I botten gömmer sig en glutenfri brownie som är toppad med ett lager av hallonpannacotta, och sen har jag i en större form hällt chokladmousse över alltihop, så det är först när man skär i tårtan som man upptäcker att det finns lager av brownie och pannacotta inne i
Blanda i smörchokladen med de torra ingredienserna. Till efterrätt blev det denna chokladmoussetårtan. Det är en kladdkakebotten och sen gör man en vit chokladmousse som man breder på och fryser några timmar
Med inspiration från Toves ”Beige övningstårta” provade jag idag att baka en tårta som fylldes med två chokladmousser och som täcktes med chokladsmörkräm
Idag ska jag bjuda på en liten men naggande god tårtamed vit chokladmousse på en mandelbotten smaksatt med kakao och apelsin, ganerad med färska hallon och kolasås
Garnera med chokladrullar och citronmeliss. Hyvla rullar med en osthyvel. Till kalaset bakade jag 2 vitchokladmousse tårtor som garnerades med chokladrullar och citronmeliss
Sedan har Du i den vita fluffiga moussen och ställ in den i kylen några timmar. Såå mycket man kunde göra kanske chartra ett plan i mars med sina goda vänner och åka o sola och bada i Bora Bora,
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.