Rør deigen godt igjen og ha over i en smurt brødform. (1 brød)8 dl hvetemel (bytt evt ut halvparten med grovere mel)2½ dl lettkokte havregryn4 dl blanding av solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø1 ts salt1 pose tørrgjær6 dl lunkent vannRør alt godt sammen, det blir en ganske klissete deig. Dekk med plast og la heve 1 time. 1 brød
Toppa med färska hallon och servera. 15 dl rysk yoghurt. 11 vaniljstång 5 dl rysk yoghurt 1 dl florsocker 0,5 lime 2 dl färska hallonSkrapa ur vaniljstången och lägg i en skål tillsammans medyoghurt, florsocker, limezest och några droppar limejuice
Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 11 dl mjöl, varav jag tog 5 dl vetemjöl, 4 dl rågsikt och 2 dl rågmjöl2 dl frön ( solros, sesam, pumpa, linfrön) jag tog bara sesam o pumpafrön den här gången. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
blanda sedan äggsmeten med fröblandningen. häll i en brödform som klätts med bakplåtspapper. Bakade ett nytt sorts bröd häromkvällen, som är helt utan mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.