Flatbread
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • jäst
  • 1 fingervarmt vatten
  • 1 honung
  • 1 salt
  • 1 vetemjöl
  • 1 olivolja
  • 1 flingsalt
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 smält smörSmula jästen i en bunke. Häll det fingervarma vattnet över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Blanda ner honungen och salt. Rör i vetemjöl lite i taget tills du har en deg som börjar släppa från kanterna av bunken.Ta upp degen och dela den i fyra delar. Forma varje del till en rund boll. Låt bollarna jäsa under en handduk eller plastfolie i cirka 20 minuter i rumstemperatur eller 2–3 timmar i kylskåpet.Sätt ugnen på 250 grader.Kavla ut degbollarna till ett avlångt bröd. Pensla med lite olivolja. Grädda pizzorna mitt i ugnen cirka 10 min.Hacka vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med smör i en liten kastrull. Smält smöret och låt det bubbla någon minut.Strö på lite flingsalt och pensla med smält vitlökssmör när bröden kommer ut ur ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.