1 smält
smörSmula jästen i en bunke. Häll det fingervarma vattnet över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Blanda ner honungen och salt. Rör i vetemjöl lite i taget tills du har en deg som börjar släppa från kanterna av bunken.Ta upp degen och dela den i fyra delar. Forma varje del till en rund boll. Låt bollarna jäsa under en handduk eller plastfolie i cirka 20 minuter i rumstemperatur eller 2–3 timmar i kylskåpet.Sätt ugnen på 250 grader.Kavla ut degbollarna till ett avlångt bröd. Pensla med lite olivolja. Grädda pizzorna mitt i ugnen cirka 10 min.Hacka vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med smör i en liten kastrull. Smält smöret och låt det bubbla någon minut.Strö på lite flingsalt och pensla med smält vitlökssmör när bröden kommer ut ur ugnen.
Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Snabba tunnbröd. Hej. Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa bönorna slätt med vattnet med hjälp av en mixerstav. Tillsätt jästen och mixa kort igen så den löses upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.