Flankstek med ugnsbakta parmesantomater och krysspotatis
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarberglaze
  • 11 rabarberstjälk
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja (Foglia)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl råsocker
  • salt, peppar
  • 700 g flankstek
  • 1 Krysspotatisar:
  • 18 mellanstora potatisar
  • salt
  • 11 knippe sparris
  • 4 tomater
  • 100 g parmesanost
  • 1 burk tryffelbearnaise1. Finhacka rabarbern. Blanda ihop balsamvinäger, olivolja, pressad vitlök, sambal oelek och liquid smoke. Rör ner både sockersorterna samt kryddor och ha sedan ner glazen i en kastrull. Låt puttra på mediumvärme till glazen börjar bli simmig. Ställ åt sidan så att den får stelna till.
  • 12. Värm ugnen till 225°C. Gnugga potatisarna och skär sedan ett kryss på ovansidan. Fördela ut potatisarna i en ugnsfast form med krysset uppåt, salta och ställ sedan in i ugnen i cirka 1 timme.
  • 13. Skär bort det gröna fästet på tomaterna och skär sedan ett ytligt kryss vid urholkningen. När det är 30 minuter kvar av tiden på potatisen, placera tomaterna i ena änden av formen och ställ in i ugnen igen. Ta ut formen efter 15 minuter, riv parmesanost över tomaterna och låt sedan stå ytterligare 15 minuter (totalt 30 minuter.)
  • 14. Grilla köttet och sparrisen. När köttet har en innertemperatur på cirka 58-60° är det klart. Pensla med rabarberglazen och servera sedan tillsammans med tryffelbearnaise.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.