1 burk
tryffelbearnaise1. Finhacka rabarbern. Blanda ihop balsamvinäger, olivolja, pressad vitlök, sambal oelek och liquid smoke. Rör ner både sockersorterna samt kryddor och ha sedan ner glazen i en kastrull. Låt puttra på mediumvärme till glazen börjar bli simmig. Ställ åt sidan så att den får stelna till.
12. Värm
ugnen till 225°C. Gnugga potatisarna och skär sedan ett kryss på ovansidan. Fördela ut potatisarna i en ugnsfast form med krysset uppåt, salta och ställ sedan in i ugnen i cirka 1 timme.
13. Skär
bort det gröna fästet på tomaterna och skär sedan ett ytligt kryss vid urholkningen. När det är 30 minuter kvar av tiden på potatisen, placera tomaterna i ena änden av formen och ställ in i ugnen igen. Ta ut formen efter 15 minuter, riv parmesanost över tomaterna och låt sedan stå ytterligare 15 minuter (totalt 30 minuter.)
14. Grilla
köttet och sparrisen. När köttet har en innertemperatur på cirka 58-60° är det klart. Pensla med rabarberglazen och servera sedan tillsammans med tryffelbearnaise.
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Ville tipsa er om en snabblagad rätt som jag ofta gör och som hela min familj älskar. Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenaten och sötpotatisen
Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Jag har skrivit om det förr och skriver det igen. Den bara finns där och är medgörlig, söt och läcker. Jag märker däremot att jag lutar mig mer och mer åt det vegetariska köket när sötpotatisen kommer in i bilden
Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen. En migränattack av något slag tror jag och INTE sviter av något fredagsmys om någon nu skulle tro det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.