Rör ihop chili, citron, vitlök, kruspersilja och olivolja till gremoulatan. Lyxa till helgens middag med ett riktigt gott recept på helstekt flankstekmed sötpotatispuré och gremoulata
800 g flankstek 12 morötter, gärna olika färger 2 bananschalottenlökar 4 msk rödvinsvinäger 1 kruka färsk bladpersilja 2 krukor dragon 50 g babyspenat 100 g smör, att bryna smör, till stekning olja, till stekning salt peppar
Klyv, kärna ut och gröp ur pumpan med sked. Kläm ut lökochvitlök. Koka upp fond och vatten. Rör ner i pumpapuren och smaka av med pressad citron, flingsalt och svartpeppar
Köpte färdigmarinerad flankstek från Scan med svartpeppar. Eftersom det blev över lite god surdegsbaguett från morgonen, fick den tillsammans med örtig coleslaw och picklad rödlökoch köttet bli kvällens middag
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.