4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Nu är det ju inte alla som gillar smaken av tryffel, men då löser man det på enklaste viss genom att lägga på vanlig salami istället - eller varför inte lufttorkad skinka
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonernaoch lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Mjukstek löken och låt champinjonerna steka med på slutet. Skär köttet i tunna skivor, strimla baconet, finhacka löken och dela champinjonerna i kvartar
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjonermedbaconoch smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.