Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
En fin bit fläskytterfilé från bodalsgris delade jag på mitten och brynte på i stekpannan. Den fick sen eftersteka i ugnen medrotfrukteroch det goda champinjonerna som jag marinerade med vitlöksklyftor och chili
Ska vara ärlig och säga att jag varit lite skeptisk till just fläskytterfilé innan men jag inser att det beror på att jag på sommaren ibland köpt färdigmarinerad fläskytterfilé som är full av vatten och då blir den så där svampig
Ikväll bjöd jag familjen på helstekt fläskytterfilémedugnsrostaderotfrukter. Potatis, morötter, palsternacka, röd och gul lök dressad med lite olivolja, svartpeppar och flingsalt åker in i ugnen medfläskytterfilén som jag bara har brynt runtom i stekpanna med örtkryddor och svartpeppar så den fått fin yta
Ugnsrostad butternutpumpa medrotfrukteroch brysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Ringla oljan över köttet vid servering och servera medrotfrukterna. Smaka av med salt och peppar. Skala och skär rotfrukterna i små bitar och sprid ut dem på plåten bredvid köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.