Fläskytterfilé med hasselbackspotatis och 5-pepparsås!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Fläskytterfilé med hasselbackspotatis och 5-pepparsås!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 225 grader
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 dl cream fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 grönsaks eller

Beskrivning

    Fläskytterfilén skivade vi, stekte med rosmarin och lät köttet sen puttra i vatten och soja under lock så att det blev mört.

    Hasselbackspotatis: Skåra potatisen och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Penska på smör och ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i 25 min. Ta ut och pensla med smör igen och ha på ströbröd. In i ugnen i ca 20 minuter till :)

    Sås: Smält lite smör i en kastrull och blanda ner 1/2 msk peppar (santa marias fem pepparkrydda). Fräs en kort stund och blanda sedan i 2 1/2 dl grädde, 1 dl cream fraiche, 1 msk tomatpuré och 1/2 grönsaks eller köttbuljongtärning. Låt sjuda tills den tjocknat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.