Fläskytterfilé med hasselbackspotatis och 5-pepparsås!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
225
grader
2 1/2 dl
grädde
1 dl
cream fraiche
1 msk
tomatpuré
1/2 grönsaks
eller
Beskrivning
Fläskytterfilén skivade vi, stekte med rosmarin och lät köttet sen puttra i vatten och soja under lock så att det blev mört.
Hasselbackspotatis: Skåra potatisen och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Penska på smör och ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i 25 min. Ta ut och pensla med smör igen och ha på ströbröd. In i ugnen i ca 20 minuter till :)
Sås: Smält lite smör i en kastrull och blanda ner 1/2 msk peppar (santa marias fem pepparkrydda). Fräs en kort stund och blanda sedan i 2 1/2 dl grädde, 1 dl cream fraiche, 1 msk tomatpuré och 1/2 grönsaks eller köttbuljongtärning. Låt sjuda tills den tjocknat.
Både den mörade fläskytterfilén som kryddades med salvia och så potatisen. -) Det här är väldigt lättlagat, väldigt gott och jag kommer fortsätta köpa fläskytterfilé, faktiskt i stället för fläskfilé
Putsa fläskytterfilén. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost. Eftersom vi fortfarande håller på med att hjälpa sonen med renovering utvändigt av huset, så krävs det flera arbetsledare… här är de tvåDe är inte att leka med, de har sten koll
Här använt fläskytterfilé. Lägg sedan på "locket" och bind ihop med grillsnöre. Bre ut färskosten på ena delen och lägg på basilikablad över hela filén
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt medfläskytterfilé i en smakrik sås. Vill man använda fläskfilé istället för fläskytterfilé så går det självklart bra
Servera fläskytterfilénmed alla tillbehören. Helstekt marinerad fläskytterfilé i ugn tillsammans kokta potatisar, morötter, ärtor och Karl-Johan svampsås från Blåband
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Blanda olja med salt och peppar och pressa ner vitlök. Smaka av med salt. Hasselbackspotatis. Skala potatisen och skär den i tunna skivor fast inte helt igenom
Ska vara ärlig och säga att jag varit lite skeptisk till just fläskytterfilé innan men jag inser att det beror på att jag på sommaren ibland köpt färdigmarinerad fläskytterfilé som är full av vatten och då blir den så där svampig
Kycklingfilé med strips och kantarellsås. Pastasås med skinka (H kvällsjobb). Här är ett recept på den goda Krämiga fläskytterfilén jag lagade för några veckor sen, receptet kommer från Jennys Matblogg (ja, min favorit-matblogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.