(ca 6 port) 1 fläskytterfilé Marinad 1. 3 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 3/4 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 tsk socker 2 krm svartpeppar 1/2 dl hackad persilja 1 pressad vitlöksklyfta skal av 1 citron och en skvätt av saften Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. 1 fläskytterfilé. 1 i en plastpåse tillsammans med köttet
Börja med - Skala potatisen till den råstekta potatisen >>. Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt medfläskytterfilé i en smakrik sås
Lovade ju att visa er mammas födelsedagsmiddag som hon önskade i fredags. Det blev kallskuret kött och potatisgratäng och som alltid vill hon ha en varm gräddsås till så hon fick som hon ville
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Recept, saftstektachampinjoner. Knaprig potatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fonden men ändå lite vinsyra i bakgrunden tillsammans med den söta saftstekta svampen blev en riktigt bra kombination
En fin bit fläskytterfilé från bodalsgris delade jag på mitten och brynte på i stekpannan. Den fick sen eftersteka i ugnen med rotfrukter och det goda champinjonerna som jag marinerade med vitlöksklyftor och chili
Låt dem kallna något stek dem sedan hela i smör smaksätt med salt och peppar. Gör sedan såsen- Finhacka en stor schalottenlök eller två små och stek i gryta med fett ska inte få färg bara mjukna
Först ut var stekt ris medchampinjoner. Grundreceptet i boken är anpassat för kroppstypen kapha enligt ayurveda och innehåller svart ris och morötter men själva idén med boken är att man lätt ska kunna anpassa recepten för hela familjen även om kroppstyperna/elementen vata (luft), pitta (eld) och kapha(jord) skiljer sig åt, så till mig som är pitta och ska äta lätt, söt och sval mat passar det bättre med basmatiris och att utesluta morötterna
Och gärna något tillbehör, som här till exempel med rejäla bitar av frästa champinjoner. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
Skär upp köttet och servera ihop med de stektachampinjonerna. Grovhacka halva krukan med timjan. När köttet är ordentliget brynt lägger du i resten av smöret tillsammans med vitlök och timjan och sätter av värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.