Halvera potatisenoch blanda den med olivoljan på en plåt. Såsen, som är mustig och vackert röd, har en tomatbas som är smaksatt med ingefära, vitlök, soja och vinäger
Lägg potatisen på en plåt med lite olja, lägg på lök och paprika och vänd allt ordentligt. Blanda smöret med vitlök, basilikan och finriv i skalet från halva citronen samt pressa juicen ur halvan i smöret
Värm en kastrull med lättsaltat vatten. Låt var och en salta och peppra efter egen smak. Skala potatisenoch koka tills den är mjuk (ca 30 min). 12 st potatisar
Servera medkoktpotatisoch lingonsylt. Jag kan tipsa om att kantarell-champinjonsoppan är kanon att använda när man gör potatisgratäng, och massor med olika förska örter, jag brukar ta ganska mycket grädde och lite mjölk, kan inte säga hur mycket det ger sig
Klyfta äpplena och lägg i formen med den nu halvfärdiga potatisen. Krydda med salvia. Salta och peppra fläskkotletternaoch stek snabbt på hög värme i ister
Såsen som i detta sammanhang skulle få en väldigt stor roll då jag hade valt att endast krydda kotletter ochpotatismed salt och peppar ville jag skulle få stå till sig ordenligt så att alla smaker verkligen blev framträdande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.