Torka av fläskkotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. fläskkotletter, (500 g). 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Gjorde för ett tag sedan kyckling på franskt vis vilket blev succé. Har funderat på lite andra "kryddblandningar" man kan använda sig av och den första jag nu provat blev något Italien-inspirerad
Värm olivolja på låg värme i en stekpanna. Färsk rosmarin – ett antal kvistar. Fräs vitlöken långsamt på låg värme i olivoljan så de bara kokas i den, utan att ta färg
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda filén och lägg på röran. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. 1 fläskfilé på 600 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.