Fina fläskkotlettermed ben och fettkappa fick bräsera i buljong med goda örtkryddor och lök, därefter silade jag såsen och kokade upp med grädde som kotletterna sen fick ligga i
Fräs dem med ½ finhackad gul lök i ½ msk smör tills löken mjuknat i en stekpanna. Stek 2 benfria fläskkotletter à 125 g i ½ msk smör tills de är klara, ca 3 min per sida. Häll på såsen, låt allt bli varmt och servera med 300 g kokt potatis och 150 g kokta haricots verts. 2 st benfria fläskkotletter à 125
Självklart smaksattes dessa med salt och svartpeppar. Fläskkotlett hade jag inte ätit på många år och jag inser ganska snabbt att detta måste ätas oftare än med års mellanrum
Välj tjocka fläskkotletter så att de inte blir för torra. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
4 fläskkotletter. 1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. Vispa samman de andra ingredienserna. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.