Grilla fläskkotletterna några minuter på bägge sidor och låt gå färdigt på eftervärmen. Åter på Åland njuter vi av en av årets första riktiga sommardagar medsolsken, grönska, mycket fågelsång och en svag bris från östersjön
Så sänk värmen, öka tiden och glöm det där med torr fläskkotlett. Visserligen är det ju dessutom Mårtensfirande och skåningar som vi är så borde det nästan handla om gåsamidda med allehanda attiraljer, men så är inte fallet
Älgstek tillagad i ugn tillsammans med rotfrukter och en sås gjord av själva sky. Detta var så klart första gången jag tillaga älgstek men det var rea på Ica så det var bara att passa på och prova
Dagen därpå, lägg upp kycklingen på ett fat och dekorera med tomater och oliver. Det känns just nu som att allt kör ihop sig, oj så mycket saker det blev på en gång, jag efterlyser fler timmar, både på jobbet och hemma
Fräs räkorna i en stekpanna med lite olja. Kör blandningen i mixern och sila den sedan i ett durkslag. värm grädden, lägg i linserna, smaksätt med salt och peppar
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.