Fläskgryta
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 800 gram picknickbog eller annat grytkött av fläsk
  • 12 msk smör
  • 10,5 tsk salt
  • 12 gula lökar
  • 12 grönsaksbuljongtärningar
  • 11 dl tomatpuré
  • 16 dl vatten
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 paprikor
  • 11 msk paprikapulver
  • 11 msk mald brödkummin
  • 13 potatisar, fasta
  • 13 krm cayennepeppar
  • 11 krm svartpepparTa fram en stor järngryta eller kastrull. Skär fläskköttet i bitar ca 2x2 cm. Skala lök och vitlök. Skiva löken och hacka vitlöken. Bryn köttet i smöret några minuter. Tillsätt salt. Tillsätt lök, vitlök, paprikapulver och kummin. Rör om. Blanda ner tomatpuré. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Skär paprikor i bitar och lägg i dem. Spara ev. lite paprika att tillsätta på slutet så ser det lite fräscht ut. Låt fläskgrytan koka på låg värme i 1,5 timmar. Skala potatisen och tärna dem ca 1x1 cm bitar. Tillsätt potatisen och koka i 30 minuter till. Smaka av gulaschen med salt, svartpeppar och cayennepeppar så att den blir så stark du vill ha den. Servera fläskgrytan i djupa skålar med valfritt tillbehör som ex. surdegsbröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.