Rör iosten. Skala och hacka löken ochvitlöken. Skär köttet iskivor. Krydda med salt och peppar. Vispaihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta
Blanda irivenost (gärna Västerbotten) och pesto. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås ochgrillad tomat (tomaten kan läggas isamtidigt som filéni formen)
Skär med cirka en centimeter mellanrum och ganska djupa snitt utmed hela fläskfilen på tvären. Lägg i en paket ostoch strö rikligt med persilja över filen
Servera fläskfilénisin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Så här gör du Skär potatisoch lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar
Servera fläskfilénisin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Idag har båda barnen haft kompisar här efter skolan, och sen har det varit en sån där kväll då hela familjen är trötta, hungrigaochgrinigainnan maten stod på bordet
Postati Allmänt, Mat/Bak. Fläskfilé med dragon- ochsenapssås med ugnsbakade grönsaker. Skulle dock inte rekomendera att ha i mer senap/dragon då det är väldigtkraftigasmakeroch därför skriver jag mängd på det
Rör iosten. Skala och hacka löken ochvitlöken. Skär köttet iskivor. Krydda med salt och peppar. Vispaihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta
Honey Chipotle sauce (köps på IcaMaxivid oljor ochmarinader). Marinad. Tid ca 40 min / 2 pers. / Ugn ca 225 graderIngredienser. 400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8coctailtomaterMarinad. 0,5 dl olivoljasalt o peppar2 vitlöksklyftorHoneyChipotle sauce (köps på IcaMaxivid oljor ochmarinader)0,5 dlSås. 2 dl gräddfil1,5 msk dijonsenapsalt o blandpeppar (svart, vit, rosé ochgrön)Skiva köttet i tunna strimlorBlandamarinaden. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet imarinaden så det blandas väl och låt vilai ca 30 minTvättapotatisennogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vidistekpannanStrimlapaprikanifinastrimlorDelacoctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll ini ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker ochringlaolivolja över, blanda itimjanoch rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen iportionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART. Kock à la MariaMii Bergman 400 gr fläskytterfilé. 5 st potatisar. 1/2 gul paprika. 1 näve timjan. 8 coctailtomater. 2 vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.