Fläskfilémedaljonger med creme fraiche, oliver och smörgåskrasse
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl torr vermouth
  • 1 tsk soja
  • 1 grönsaksbuljontärning
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 askar smörgåskrasse
  • salt, peppar, torkad oregano
  • 2 dl skivade gröna oliver
  • 1 Tillbehör:
  • 1 jasminris för 4 personer alternativt 3 dl röda linser eller 700g potatisAnsa fläskfilén och skär den till ca 1,5 centimeter tjocka skivor. Värm en stekpanna och ha i smör och pressad vitlök – akta så vitlöken inte bränns och blir besk. Stek köttet på båda sidorna så det får yta.Lyft ur köttet ur stekpannan och häll vermouth och soja i stekpannan. Låt det puttra ihop med stekskyn och en nersmulad buljongtärning. Rör i crème fraiche med en visp och klipp sedan i krassen. Smaka av med kryddor och låt puttra ihop på lång värme i cirka 5 minuter. Lägg tillbaka köttet i såsen i pannan.Dela oliverna i tre skivor och ös ner i pannan. Servera med små kullar av ris, alternativt kokta röda linser, pressad potatis eller pasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.