Bryn skinka i smör så att de får lite färg, krydda med salt & peppar. Klyfta löken och låt den steka med köttet så att den mjuknar något, men inte tar färg
Funkar med i princip vilket kött som helst. Vintermat står på tapeten i veckan och då måste jag tipsa om skavgryta, eller som jag kallar det – Fjällgryta
700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar
Alla-hjärtans dag idag så jag vill börja med att önska er en riktigt trevlig sådan. En rätt som jag gjorde för nån helg sedan är denna goda fläskfilégratäng
Servera med pressad potatis och sallad. 5 tsk chiliflakes hackad persilja Servera med. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.