Köttet blev fläskfilé som marinerades i tabasco chipotle (rökigt) och whisky. Så se till att fixa salladenoch duka bordet medan potatisen bakas och köttet marineras
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsalladmed mangold, grön paprika och haricot verts
Servera med kokt potatis ochsallad. romansallad, tomat, gurka. Fläskfilémed gräddsås och champinjoner. Hacka löken till stora bitar och stek den på medelvärme i smör tills den mjuknat
Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilémed finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Bryn köttet och salta och peppra. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Skölj gourmetpotatis eller delikatesspotatis i ett durkslag och lägg i en ugnsform
Smaka av med salt och ev lite vitpeppar. Blir såsen för tjock spär du med vattnet från svampen. Lägg den på en plåt och tryck till den ordentligt så den krossas
Jag älskar hur du kan variera den i en oändlighet - du kan ju till ochmed ha den i efterrätter. Ni som följer Citroncest, har säkert märkt det eftersom just avokado förekommer i vart och varannat recept nu för tiden
Bryn köttet och salta och peppra. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Skär 600 gram fläskfilé i skivor. Skala 1 gul lök och 1 stor vitlöksklyfta och hacka i bitar. Vispa ihop 2 1/2 dl grädde, 1 dl torrt vitt vin, löken, 1 msk vetemjöl, 2 msk kalvfond och 1 msk fransk senap i en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.