Fläskfilé med grönsaksbiffar
Milda.se
Milda.se

Fläskfilé med grönsaksbiffar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1 liten morot
  • 1 liten palsternacka
  • 2 ägg
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • malen
  • 1 dl riven ost
  • 3 msk Milda Culinesse
  • 300 g fläskfilé
  • 2½ dl Milda Mat
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 köttbuljongtärning

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Skala och riv potatis och rotsaker grovt. Blanda raspet med ägg, salt, peppar och ost. Forma till fyra biffar.

    Häll milda culinesse i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i grönsaksbiffarna och stek ca 3 minuter på varje sida. Lägg över biffarna i en ugnssäker form, sätt in i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

    Putsa filén och skär den i ca 3 cm tjocka bitar. Bryn köttet på båda sidor i matfett i en stekpanna på medelvärme.

    Tillsätt Milda Mat, soja och buljongtärning. Låt det hela puttra i 5 - 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera fläskfilén med grönsaksbiffarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.