Krydda med salt, peppar och hälften av salvian. Garnera medsalviablad. Strö över resten av salvian. Häll grädde, vinäger och fond bredvid köttet i pannan
Medanfläskfilén är inne I ugnen förbereder du dem andra momenten. Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Och det fungerar säkert utmärkt för gourmetkockar med egen krog och tillgång till fina råvaror, men för oss vanliga dödliga är fond på flaska ett bra alternativ
Jag bytte helt sonika ut oxfilén mot en helt ok fläskfiléoch jag serverade med massenetpotatis som egentligen bara är råstekt potatis i strimlor som sedan packas i en form och körs klara i ugnen
Fläskfilé. Det här blev riktigt gott med mycket smak från grönmögelost ochsalvia. Smaka av med salt och peppar och häll i rikligt med finhackad persilja
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Fredagsmiddagen bestod av fläskfilé i ugnen med en sås gjord av lite av varje. Jag hade bla i Philadelphiaost med smak av tomat och pesto vilket blev väldigt gott
Pensla med bbq sås och salta & peppra. Servera med potatispuré, bönsallad & rödvinssås. Mosa potatisen till puré tillsammans med mjölken med en potatisstöt eller elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.