Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivornatillsammans med fint hackad vitlöki en ugnsfast form
Pensla hela filén med blandningen. Lägg den på galler i en långpanna med lite vatten i bottnen. För att exakt veta temperaturen, stickin en stektermometer längst ini köttet
Asiatiskt. Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer. Starkt och smakrikt och så fruktansvärt gott, det är vardagsmat för oss
Chilisås. Worcherstershiresås. Pressade vitlöksklyftor. Creme fraiche. Jag har ju för vana med att inte durejt måtta när jag gör mat, det blir oftast smaklöst
Blanda yoghurt, limeskal och -saft, sambal och salt. Rör ihop smör-&rapsolja, salt och vitlök. Skiva. Grilla köttet runt om över glöd ca 15 min. 500 g fläskfilé. 1 pressad vitlöksklyfta. 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt. rivet skal och pressad saft av 1 lime
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Till detta serverades potatisrosor. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformenordentligt med potatis (potatisen säckar ihopsig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.