Servera fläskfilénisin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Men skoj blandat med mycket att göra hemma, sistasorteringenochmärkningeninför nästa helgs bytardag
Servera med kokt risoch en grönsallad. Bryn köttet, krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken ochvitlöken (gula löken brukar jag skära i tunna ringar)
Honey Chipotle sauce (köps på IcaMaxivid oljor ochmarinader). Marinad. Tid ca 40 min / 2 pers. / Ugn ca 225 graderIngredienser. 400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8coctailtomaterMarinad. 0,5 dl olivoljasalt o peppar2 vitlöksklyftorHoneyChipotle sauce (köps på IcaMaxivid oljor ochmarinader)0,5 dlSås. 2 dl gräddfil1,5 msk dijonsenapsalt o blandpeppar (svart, vit, rosé ochgrön)Skiva köttet i tunna strimlorBlandamarinaden. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet imarinaden så det blandas väl och låt vilai ca 30 minTvättapotatisennogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivormed skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen tillmedelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vidistekpannanStrimlapaprikanifinastrimlorDelacoctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilenmed senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll ini ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker ochringlaolivolja över, blanda itimjanoch rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen iportionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART. Kock à la MariaMii Bergman 400 gr fläskytterfilé. 5 st potatisar. 1/2 gul paprika. 1 näve timjan. 8 coctailtomater. 2 vitlöksklyftor
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x medHasselbackspotatis, grönpepparsås ochgrillad tomat (tomaten kan läggas isamtidigt som filéni formen)
Istället har jag laddat frysen meddiverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske intealltid är sugen på att ställa sigvidspisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Jag kom hem medminfläskfiléi en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikettmed ett emblem i guld som skrek Mannerström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.