6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Servera fläskfilén i skivor tillsammans med rostad potatis, betor ochädelostsås. Vi gissar att det var ett tag sedan men tycker att det är hög tid att prova denna uppdaterade variant som serveras med rostad potatis, lök och betor
700 g fläskfilé, svensk putsad. Fläskfilé700 g fläskfilé, svensk putsad 2 klyftor vitlök, hackade 2 msk soja 2 msk honung 0,5 tsk salt 1 krm peppar. Hasselbackspotatis12 potatisar, av valfri sort 3 msk smör 0,5 dl ströbröd 0,5 tsk salt
Salta och peppra. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Servera med sallad och förslagsvis hasselbackspotatis. Övriga i familjen åt även hasselbackspotatis till, men jag gillar ju som bekant inte potatis i någon form överhuvudtaget (förutom chips
 Hade faktist inte gjort hasselbackspotatis sen hemkunskapen i högstadiet (och har fortfarande inte eftersom sambon fick fixa dem, jag gjorde köttet men det blev riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.