Ofta ser man dom fyllda med bland annat saltgurka ochfläsk. Nu är det så att Hustrun inte är förtjust i saltgurka så jag började fundera på vad jag kunde ersätta den med och kom fram till att surkål nog var ett bra alternativ
Skiva det rimmade fläsketoch stek i het panna. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Den har stått 2 veckor i rumstemperatur och sedan 2 veckor i kylskåp. Vill du läsa mer om probiotika och prebiotika så finns det massor på nätet om du googlar, jag har lyssnat på många av 4healths podavsnitt som handlar om vår tarmflora, där pratar de mycket om probiotika. Grillade korv till och gjorde en senapskräm på hälften majonäs, hälften creme fraiche, 2 tsk av någon senap du gillar och lite salt
Jag tog inget salt, buljongen ochfläsket ger soppan tillräcklig sälta. Fräs i smöret tillsammans med det rökta fläsket, som också skurits i små tärningar
TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna
I numer vanlig ordning hade jag bestämt mig för att spexa till en klassiker och denna gång var det minsann den bombastiska rätten stekt fläskoch löksås som stod på tur innanför kökets dörr
Skam den som ger sig och den här gången lyckades jag. Färsk kål och renlighet, tror jag. Du behöver även ha en tyngd att lägga ovanpå, antingen en platt sten som är steriliserad eller en plastpåse som du fyller med vatten och knyter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.